Most elmondom, hogyan indult az én szerelmem az ásványokkal.♥

Egészen pontosan akkor történt, amikor Szilvásváradon nyaraltam a párommal és ott a vásáros fabódék között megbújt egy kedves kis kuckó, egy zug, ahol egy nagyon kedves hölgy árulta ezeket az ásványi kövekből készült különböző portékákat.

Kapcsolódó kép

Akkoriban még szinte semmit nem tudtam a kövekről, csak azt, hogy egyik másik nagyon teszik, mások pedig hidegen hagynak. Szóval így ment ez évről évre, mivelhogy évente megfordultunk itt legalább egy hosszú hétvégére.

Akkor én még nem is tudtam, hogy ebből szerelem lesz!!♥♥♥♥♥

Ahányszor csak ott jártunk, én mindig megcsodáltam és mohón vásároltam a különböző köveket, karkötőket, gyűrűket és nyakláncokat. Sokat kérdezgettem is a hölgyet , melyik milyen kő, és mit várhatok tőlük., és ő mindig türelmesen és felkészülten válaszolgatott nekem.

Végre felismertem, hogy ez egy varázslatos világ, melynek én is a részese szeretnék lenni!  Ez már kezdett kicsit a szerelemhez hasonlítani, legalábbis ami a rajongást illeti, de tudtam, még semmit nem tudok….

Kapcsolódó kép

Megint eltelt egy kis idő ( lassan érő típus vagyok..) – és egyszer, én nem is tudom, milyen felsőbb sugallat hatására, hirtelen elkezdett komolyabban érdekelni az ásványok csodás birodalma! Mit tegyek?

Először is vásároltam  egy rakás könyvet, hirtelen mindent egyszerre akartam  megtudni, nem asztalom a türelem!…- (azóta sem…)

Képtalálat a következőre: „ásvány könyv”

Rácsodálkoztam a kövek világrengetően széles skálájára és azt gondoltam, Úristen, ennyiféle ásvány, hát én ezeket sose fogom megtanulni!!  És tényleg, nekem elhiheted, ennek a folyamatnak sosincs vége.  Mindig felbukkan egy új kő, egy új csoda, és én ámulok.  Hogy néha mennyire tud  hasonlítani egyik a másikhoz !!!

Rengeteg ásványbörzén fordultam meg, tanultam, kérdeztem  a profiktól, a nagyoktól, próbáltam okosodni, és minél többet kérdeztem, annál világosabban láttam, milyen hatalmas öröm , amikor már egy- egy ritkábban előforduló ásványt  is fel tudok ismerni. Hurrá!

Képtalálat a következőre: „happy woman”

Persze ez azért nem azt jelenti, hogy mindent tudok, á dehogy.

Viszont, mivel időközben volt olyan óriási szerencsém, hogy egy kiváló ásványüzletben dolgozhattam, elég sokat volt módom továbbfejlődni e téren,.és ezért nagyon hálás is vagyok.

Így már talán megalapozottabban mondhatom, hogy nagyjából ismerem és felismerem a köveket, legalábbis azokat, melyek általában előfordulnak a börzéken és az üzletekben. A többivel meg az a helyzet, hogy mindig örülök, amikor valami idegen a számomra, hiszen akkor tudom, új kincsre leltem!

Kapcsolódó kép

Röviden ez a története annak, hogy miért is szerettem bele ebbe a színes, csodás varázslatokat magában hordozó világba, mely hiszem, hogy jobbá hivatott tenni az emberiséget, az embereket pusztán azáltal, hogy egyszerűen érzelmeket és szépséget közvetít .

Olyan dolgokat, melyek nélkül nem is érdemes élni.♥

Oszd meg, ha tetszik!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .