Ásványbolti „életem” során akkor ért az első jelentős meglepetés, amikor  a kisfiúk, akik vagy anyukájukkal, vagy apukájukkal, de néha még akár egyedül is betértek az üzletbe, kiválasztottak maguknak egy kis rózsakvarc követ.   Vagy egy rózsakvarcból készült karkötőt Anyukának, pl. Anyák napjára vagy szülinapra, Karácsonyra. Ösztönösen. Igazság szerint én addig nem gondoltam, hogy a fiúk, még ha kicsik is, vonzódnának a rózsaszínű, csajos kövekhez. Azt hittem, majd a fekete obszidián, a tigrisszem, a szodalit vagy egyéb „pasisabb” színek lesznek a legnyerőbbek. De nem!

A kisfiúk, olyan 5 – 10 évig terjedő korosztályban, a rózsakvarcot választották!  Akár maguknak, akár a kis ovis barátnőjüknek vagy iskolatársuknak, akár édesanyjuknak ajándékképpen.

Rájöttem: a rózsakvarc egyeduralkodó ! Mindent felülír, átformál, kiegyenlít. És miért ?Erre szerintem csak egy válasz van.  A rózsakvarc ősidők óta szeretet jelképe.

Szerintem a  kisfiúk még ösztönösen érzik ezt, mert még megvan rá a képességük, hogy a földön, az emberi kapcsolatokban a szeretet a legfontosabb tényező. Tudni tudatosan még nyilván nem tudják, de az ő ösztönös választásukban hidd el,  tökéletesen meg lehet bízni. Lelkükre nem rakódott még rá semmiféle álérzelem, megjátszás és az érzelmek tudatos elfojtásnak igénye.

Ők még egyelőre felvállalják és őszintén kinyilvánítják a legszebb érzést, amit a Teremtő nekünk adományozott.   És ezt meg kell becsülni. Vigyázzunk a  lelkükre, hogy sokáig ilyen friss és harmatos, „rózsaszínű”  legyen!   És ha ez csajos?  Egyáltalán nem baj! 

Azokból lesznek ugyanis a legvonzóbb pasik, akik a nőies vonásukat is fel tudják, fel merik vállalni. Akik igenis képesek átérezni a női gondokat, és a női lelket nem valami fölösleges hisztiforrásnak tekintik, hanem ráérzékenyülnek a problémára, megértik, elfogadják és vállalják azt.Őszinte szeretettel, odafigyeléssel.

Tehát: ha a kisfiad bárhol is rózsakvarcot választ, kérlek ne próbáld lebeszélni azzal, hogy „kisfiam, ez lányoknak való ! ( csak azért írom, mert hallottam nem is egyszer ilyen ellenvéleményt” ) Persze a kisfiú szerencsére nem hallgatott erre a logikus „észérvre”. Inkább légy büszke, hogy ő még érzi, mi a legfontosabb ebben a világban, és ennek megfelelően próbál választani, érezni és létezni.   ♥

 

Oszd meg, ha tetszik!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .