Szeretek ingákat készíteni. Az ásványboltban, ahol dolgoztam, lehetett kapni, és meglepett, hogy mennyire sokan keresték.

Különféle ásványi kőből készültek általában kúp formában, és egy hosszú fémláncon függve valóban megrendítően szépek voltak.

Képtalálat a következőre: „pendulum mystic”

AKKOR HATÁROZTAM EL, hogy ki fogom egy kicsit terjeszteni az ingák típusválasztékát, hisz annyifelé variációban elkészíthetők ezek a csodák pusztán azért, hogy életünket még izgalmasabbá és érdekesebbé tegye!

Olyan sokfélék vagyunk mi, emberek, hát legyenek az ingák is változatosak és sokfélék !

Egyébként tudtad, hogy az  ingát már időszámítás előtt ismerték és alkalmazták különböző problémák megoldására?

A görögök is használták,  Delphoi jósai például előszeretettel alkalmazták és ennek segítségével tekintettek a JÖVŐBE.

Képtalálat a következőre: „woman with pendulum beautiful”

A középkorban állítólag a Rajnába süllyesztett aranykincseket is inga segítségével találták meg, bár később az egyház megtiltotta, hogy az ingát jóslásra használják.

Szerintem manapság is jóval többen  használnák ezt a kis ártalmatlan „varázsszert” ,csak talán sokan azért nem teszik,mert tévesen azt gondolják,  ehhez valami különleges képesség, földöntúli adottság  kell.

Én Édesapámnál láttam először ingát, megvette hozzá a könyvet és tüzetesen tanulmányozta, hogyan is kell használni. Én még kislány voltam és annyira nem foglalkoztam a dologgal,de sokszor láttam, hogy az ételek fölött valami furcsa, hosszú zsinóron függő kúp formájú tárggyal  köröz…☺

Azóta persze már tudom, hogy azt akarta megállapítani, hogy az adott étel jó minőségű-e, és jót tesz-e neki.  Merthogy bármily fura, az ingával még ezt is meg lehet állapítani.

Kapcsolódó kép

Egy varázslatos világot fedezhetünk fel az inga segítségével,és mi szeretjük a varázslatokat, igaz? Ott van pl. Harry Potter.  Ha nem szeretnénk ezt a varázslatos világot, ha nem ejtene rabul a megfoghatatlan, akkor Harry Potternek sem lett volna ekkora sikere.

Még sokat fogok írni az ingáról, a további érdekességeket majd megtalálod itt a blogban!!

Addig is nézegesd meg az eddig elkészült ingákat :

https://asvanyszerelem.hu/termekkategoria/ingak/

 

 

 

 

Oszd meg, ha tetszik!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .