Ásványbolti tapasztalataim során sokszor szembesültem azzal, hogy az emberek mennyire túlmisztifikálják az ásványok tisztításával és feltöltésével kapcsolatos folyamatokat, teendőket.

Előfordult olyan is, amikor azt hallottam, nem is mer valaki nekiállni, mert hátha rosszul csinálja..

Hát, szeretném most ezt a hitet eloszlatni, mert ez nem egy misztikus tudomány, és igazából csakis az illetőn múlik, mennyire képes jól csinálni.

Először is : ugye az teljesen nyilvánvaló, hogy minden ásványi követ meg kell tisztítanod, bárhol is szerzed be. Sokan ezt egyébként nem is tudják, sőt, meg is lepődtek, amikor említettem. Viszont ha belegondolsz, rájössz, hogy azokat a köveket, ékszereket már előtted is sokan megnézték, esetleg megtapogatták, csak nem vették meg. Otthagyták, talán pont neked.

És azért kell megtisztítani őket, mert látszólag ugyan semmi bajuk, de előfordulhat, hogy az előző ilyen „tapogató” éppen rossz passzban volt és valami kivételesen rossz, negatív energiát adott át az illető ásványnak.

laptop office people work angry Free Photo

Nem szerencsés, ha te ezt az energiát majd továbbhordozod, mert esetleg egy idő után nem fogod tudni, mitől vagy feszült, nyomott, rossz hangulatú. Az ásványok jó és rossz energiát is tudnak tárolni, és neked az a célod, hogy a jóból kerüljön hozzád sok, ne pedig az ártalmas fajtájából. Igaz?

Tehát ha vásárolsz, első dolgod legyen, hogy megtisztítod.

Hogyan?

Nos:  Ennek a legegyszerűbb módja, ha a követ, vagy ékszert folyó vizes csap alá tartod. Legjobb a hideg vagy langyos víz. Semmiféle vegyszert, vagy szappant ne használj!

Víz, Vízesés, River

Fogd az ásványt a kezedbe és addig folyasd a vizet rá, amíg nem ÉRZED, hogy tiszta.. Ezzel egyben ki is üríted az ásványt, tehát a negatív energiáitól megszabadulsz.

Fontos! A porózus köveket, mint pl. malachit, türkiz, krizokolla, szelenit, halit,( kősó) nem szabad víz alá tartani, mert árt nekik, vagy éppenséggel el is olvadnak ( szelenit, halit) Ez esetben tartsd erősen a markodban a követ és úgy folyasd a vizet, hogy közvetlenül ne érintkezzen vele. Fontos, hogy közben képzeld el, hogy tisztul és kiürül a kő.

A képzeletnek itt, az ásványok birodalmában is éppen olyan fontos szerepe van, mint magában a mindennapi életben. Nem mindegy, mit gondolunk! 

Meditation Free Photo

Ha úgy érzed, hogy tiszta, akkor végeztél. Körülbelül pár perc alatt ez megtörténik

Ha ennél alaposabb tisztítást is szeretnél, akkor ennek a következő módjai vannak:

Tisztítás sóval.

A tengeri só természetes anyag, nem tartalmaz kémiai adalékokat, ezért az a legjobb. A Himalaya só is tökéletes. Töltsél egy kis üvegtálkába tehát sót, és takard le egy vékony pamut-vagy selyemkendővel ( pamutzsebkendővel  pl.) . Erre a kendőre helyezd a tisztítandó követ vagy ékszert, és ne közvetlenül a sóra, mert az  károsíthatja az ásványt! Hagyd a sóban pár óra hosszat, minimum 3 órát, legfeljebb 24 órát.

Valójában érezni fogod, hogy mikor fejtette ki a só a hatását.

Tisztítás füsttel

Ehhez füstölőre van szükséged, legjobb a tömjén vagy a szantál. Gyújtsd meg a végét a füstölőnek és tedd mellé az ásványt és fúj a füstöt rá addig, amíg nem érzed, hogy eredményes volt a tisztítás.

Tisztítás földdel

Újabb lehetőség, ha a követ betemeted a földbe. Ez esetben tegyél egy olyan edénybe földet, amit csak erre a célra fogsz használni. Veszélye, hogy a földben található savak esetleg megtámadják az ásványt, tehát legjobb mégiscsak a vizes vagy sós tisztítás.

Tisztítás után a kő visszanyeri eredeti rezgési frekvenciáját, és kész arra, hogy szolgáljon Téged.

Képtalálat a következőre: „woman gemstone”

Tisztítás után hogyan töltsd fel az ásványodat?

 Több módja létezik a feltöltésnek, legelterjedtebb a Nap vagy a Hold fényénél történő feltöltés.

Nap

Vigyázni kell vele, és ezért egyes szakirodalmak javasolják, míg mások pedig óva intenek ettől, mivel a tűző napon az ásvány kifakulhat, sőt, ki is ürülhet.

Akkor mit tegyél?

Egy alapszabályt kell csak betartani: amikor bele tudsz nézni a Napba, addig nem árt a köveknek sem.

Ezért vagy a naplementét, vagy a Nap felkelésének időszakát válaszd a feltöltésre.

Hold

Lényegesen lágyabb fénye van a napfénynél, és például a holdkövet csakis a Hold energiájával tanácsos és lehetséges feltölteni.

Egyes kövek más köveket is feltöltenek.  Pl ametiszt, hegyikristály drúza. (Drúza: Közös alapból kiinduló, az alaphoz általában merőleges egymással párhuzamos növekedésű kristálycsoport.)

Ametiszt, Ibolya, Gem Top

Ilyenkor csak rá kell helyezni a drúza -csoportra az ásványt, és rajta hagyni, akár 24 órán keresztül.